Vad händer med smakerna i framtiden?

Vad händer med smakerna i framtiden?

Precis som teknik utvecklas finns det teknik även inom mat, det kan vara hur man framställer eller lagar till den. Konsten kommer in när maten ska läggas upp.

Hur kommer det att se ut i framtiden? Kommer det fler pandemier som gör att maten behöver paketeras in, eller kommer vi att kunna se de konstnärligt upplagda rätterna på restaurangerna?

Frågan är svår att svara på, men en sak vet vi säkert och det är att förändring är ofrånkomligt – det är en pågående process och vi kan garantera att den kommer att pågå. De restauranger och värdshus som förbereder sig på flera olika scenarios i framtiden kommer att lyckas bra.

Framtidens mat

Det forskas frisk på framtidens mat och hur vi ska skapa läckra måltider utifrån det vi har i naturen. Inom olika forskningsprojekt tar man fram insektsrecept och försöker skapa attraktiva och kulinariska rätter genom att använda insekter som en ingrediens. Samhällets acceptans för insekter som mat saknas fortfarande, det är också en kulturell fråga, men så småningom kan insekter bli en smakhöjare.

Nuvarande ägare till Clas på Hörnet, familjen Åhman, satsar friskt inför framtiden och vill bygga ut till tredubbla storleken. Man kan fundera på om insekter kommer att krydda de klassiska rätterna.