Seniorrabatt på restaurang

Seniorrabatt på restaurang

Som pensionär kan det ibland vara svårt att få pensionen att gå ihop. Att gå på restaurang kan vara helt omöjligt, men någon gång ibland är det trots allt trevligt att lyxa till det lite extra. Då kan det vara klokt att leta efter seniorrabatter.

Hitta seniorrabatter

Det finns flera seniorrabatter att leta efter och en del av dem är bättre än andra. På sajten hejsenior.se finns det rabatter till allt möjligt som seniorer kan vara intresserade av. Är det lite tajt med pensionen kan i regel varje sparad krona vara värdefull.

Hur stora kan rabatterna vara?

Rabatter för seniorer är väldigt varierande. Ibland är det bara tal om ett par kronor, andra gånger kan rabatten vara nästan en hel måltid på restaurang. Det kan därför alltid löna sig att titta på om det finns en rabatt om man ska gå ut och äta eller om man ska på någon annan aktivitet. Rabatterna kan ibland också kombineras men så är inte alltid fallet vilket kan vara bra att komma ihåg.

Krav för att rabatten ska vara giltig

Ofta ställs det krav som ska uppfyllas för att rabatten ska vara giltig. När det gäller just seniorrabatter är de allt som oftast personliga. Det betyder att de bara kan användas av den person de givits till. Om en senior äter tillsammans med en senior som inte har rabatten kan det alltså vara så att bara en person får billigare mat medan den andre måste betala fullpris. Rabatten kan också vara giltig under vissa datum eller vissa tider på dygnet. Det kan också finnas ålderskrav, eller krav på att man köper en viss rätt för att rabatten ska gälla. På restauranger kan det till exempel ofta vara så att rabatten inte är giltig på de allra billigaste rätterna eller på buffé.

Vilka restauranger kan man få rabatt på?

Vilka restauranger kan kan få seniorrabatt på varierar. Det kan vara allt från thairestauranger till finare restauranger eller helt vanliga pizzerior. Ställen som McDonalds och liknande brukar dock inte erbjuda rabatter till seniorer utan de kan istället ha medlemskort eller klippkort på vissa menyer. Om man inte genast hittar en seniorrabatt hos en restaurang i sin stad kan det vara klokt att fråga personalen om de har några erbjudanden just för äldre.

Seniorrabatt i baren

På vissa barer kan seniorer också få rabatt på dryck. Det här är dock inte lika vanligt som på till exempel restauranger men det förekommer att hotellbarer och andra större barer erbjuder seniorkvällar och då kan också priset på drinkarna vara lite sänkt. På de kvällarna är dock sällan yngre personer tillåtna att delta och att bjuda med en kompis som inte har uppfyllt ålderskravet går alltså inte.