Laga restaurangmat hemma

Laga restaurangmat hemma

Att laga mat behöver inte vara särskilt svårt. Det svåra kan vara att uppnå samma höga kvalitet som restauranger. De flesta av oss anser att restaurangmat är en av de godaste som finns. Men det är inte alla av oss som har möjligheten eller viljan att äta på restauranger regelbundet. Då finns det några tips på hur du kan laga mat hemma som är lika god.

Det första du måste göra är att köpa alla råvaror, ingredienser samt tillbehör du behöver. Du kan dock välja en matkasse där du får recept samt allt du behöver för att tillaga olika maträtter. De flesta av oss har en del kunskap när det kommer till att laga mat. Rätterna är kanske inte så komplicerade men med kockknepen här nedan kan du förvandla en vanlig rätt till en rätt som passar på restauranger.

Bästa kockknepen

Det finns flera tips på hur du ska gå till väga för att skapa restaurangmat hemma. Det första tipset är att du steker i olja istället för smör. Smör bränns nämligen väldigt lätt. Vill du däremot ha en smörsmak kan du lägga till en klick i slutet. Ett annat tips som har med olja att göra är ifall du använder en stålpanna. Ett tips är att du hettar upp stålpannan, häller i en smakneutral olja och väntar tills det börjar ryka. Häll sedan ut oljan och torka pannan lite slarvigt med hushållspapper. Sedan häller du i oljan du vill steka i.

En del av matlagningen som vissa har problem med är att salta rätt. Ett tips är att du använder finsalt till själva matlagningen och sedan strör över flingsalt när maten är redo att serveras. Skulle du råka salta maten alldeles för mycket finns det knep för hur du löser detta. Ett tips är att du tillsätter något med syra, till exempel lite citronsaft. Du kan även tillsätta någon typ av fett.

En god gratäng är något många av oss tycker om. Det finns ett tips på hur du tillagar den för att den ska bli perfekt. Förkoka potatisen i mjölk och grädde, låt detta sjuda och häll över det i en ugnsform. På tal om gratänger, detta är en maträtt som, tillsammans med paj och lasagne, många gånger blir bättre om den tillagas i lite lägre temperatur än vad receptet säger. Testa med att sänka temperaturen med 25 grader.

Tips för grönsaker och rotsaker

När det kommer till grönsaker är det inte ovanligt att de tappar färgen efter tillagning. Ett tips på hur du undviker detta är att du förkokar de gröna grönsakerna 1-2 minuter. Lägg dem sedan i isvatten och värm upp igen när resten av maten är färdig. Då kommer de behålla färgen.

När det kommer till sallader kan du dressera den direkt i salladsskålen precis innan servering. Det blir oftast godare istället för att låta varje person hälla på dressingen själv.

Sist men inte minst, när du ska göra soppor kan du använda dig av rotsaker som redning. Allt du behöver göra är att koka dessa och slätmixa dem. Det ger soppan en mer fyllig smak.