Inred restaurangen med en tavelvägg

Inred restaurangen med en tavelvägg

Dags att göra om restaurangen? Då kan en tavelvägg passa fint i den nya inredningen. På en sådan kan man sätta upp allt möjligt som gör restaurangen mer inbjudande och intressant. Tavlorna kan sedan bytas ut för att snabbt och enkelt byta tema i restaurangen. En tavelvägg är med andra ord en effektiv och praktisk vägg att ha i inredningen.

 

Vad är en tavelvägg?

En tavelvägg är inget annat än en vägg med tavlor på. Oftast inte bara en tavla, utan flera. Tillsammans skapar tavlorna en helhet som sätter en prägel i hela rummet. Tavlorna kan anpassas efter eget tycke och smak samt bytas ut när man tröttnat på dem. Att ha en tavelvägg är en tillgång för inredningen då den, till skillnad från en fondvägg, inte behöver något annat än nya tavlor för att drastiskt byte utseende.

Tavelvägg på restaurangen?

En tavelvägg gör sig bra överallt, även på en restaurang. Om det är dags att göra om restaurangen kan en tavelvägg fungera bra på en eller flera väggar. Motiven på tavlorna bör dock vara neutrala då de inte får väcka anstöt hos restaurangbesökarna. Undvik allt som har med politik och humor att göra då det lätt kan slå fel, men undvik även motiv som visar nakna kroppar och andra motiv som kan upplevas störande eller stötande. Om restaurangen senare byter tema eller snabbt och enkelt vill ändra om lite i inredningen, är det väldigt lätt att bara byta ut tavlorna på väggen.

Posters fulländar tavelväggen

Det bästa, billigaste och enklaste sättet att skapa en tavelvägg är med hjälp av posters. Posters finns i en oändlig variation av motiv och mönster. Självklart kan man välja vilka tavlor som helst för att skapa sin tavelvägg, men posters är att föredra. På nätet finns en mängd ställen som säljer posters.

Måla egna tavlor

Om du eller någon du känner har förmågan att måla går det utmärkt att måla sina egna tavlor för att inreda restaurangen. Då kan tavelväggen istället fungera som en plats att visa upp sin konst. Därmed blir restaurangen nästan som en enda stor utställning i sig och det om något skulle göra restaurangen unik.