Inred din nya bar

Inred din nya bar

Har du precis köpt en ny bar? Gratulerar, då vill du säkert inreda den riktigt unikt och personligt med en speciell nisch. Ett bra tips är att hitta ett tema på baren eller en unik touch som bara din bar har. Hur kan du då göra?

Visst är det något speciellt med bar- och restauranginredning? Idag finns det oräkneliga barer och därför är det viktigt att just din bar sticker ut på ett markant sätt, oavsett om du vill ha klassisk inredning eller en helt galen sådan. En bar kan i praktiken se ut hur som helst men hur du vill inreda är naturligtvis upp till dig.

 

Tips på hur du kan tänka

Om du inte redan har en exakt idé om vad du vill ha i din bar när det gäller inredning så kan du få lite vägledning och inspiration här.

  • Vilken typ av kvarter ligger din bar i och hur ser det normalt ut där?
  • Hur ser själva byggnaden eller lokalen ut? Källarlokal? Takbar?
  • Har du ett speciellt koncept som du vill framföra?
  • Är det material du speciellt vill betona?
  • Vad är din personliga stil? Vill du återge den i din bar?
  • Vilka färger ska vara de främsta i baren?
  • Hur kommer belysningen att påverka inredning och material?

Vad för inredning du kan tänkas vilja ha är naturligtvis en smaksak, men om du vill inreda en mer mysig stämning så kan en passande matta vara pricken över i:et.

Hämta inspiration på nätet

Internet är en guldgruva för att hitta bar-inspiration. Kolla på sociala medier eller bland bloggar för att hitta så mycket som möjligt. Sålla sedan i allt material och skala ned det till en moodboard för att skapa ditt eget tema. I en sådan inspirationstavla ska det finnas färger som du gillar, material, möbler och naturligtvis det viktigaste av allt – hur du vill konstruera baren och bardisken. Kolla igenom tavlan ett flertal gånger och ta bort eller lägg till tills du är helt nöjd. Kanske kan du ta hjälp av en inredningsexpert eller en vän så att ni är flera som kastar ett öga på det. Att anlita en expert kan kosta lite men det kan även ge ett bättre resultat i slutändan och det behöver inte betyda att konsulten ska vara med från början till slut.